Etusivu » Ravinto » Henri Alénin kesäinen resepti
Resepti

Henri Alénin kesäinen resepti

kesäinen siika
kesäinen siika
Kuva: Sakari Majantie ja Adobe Stock

Nappaa talteen Henri Alénin kesäinen resepti: siikaa, herkullisia keitettyjä kasviksia ja ”gremolata a’la savoy” kastike. Tämä saa ruokapöydässä veden kielelle.

Ainekset:

Siikaa ja keitettyjä kasviksia

600 g / 4 kpl suomustettuja siikafileitä
rypsiöljyä paistamiseen
½ kukkakaali
½ parsakaali
2 porkkanaa
1 pieni kesäkurpitsa
1 varsi varsiselleriä

Kastike ”gremolata a’la savoy”

75 g voita
2 kpl banaanisalottia
2 sitruunaa
½ pnt lehtipersiljaa
1 rkl kapriksia

Ohje:

1. Nypi siikafileet ja tarkista, että kaikki suomut ovat poistettu. Leikkaa tarvittaessa pitkät fileet puoliksi ja siisti kalapalojen reunat. Mausta siikapalat kevyesti merisuolalla. Laita uuni lämpenemään 225 C.

2. Kuori porkkana. Kuutioi porkkana ja varsiselleri pieniksi kuutioiksi. Poista kesäkurpitsasta siemenet ja kuutioi se pieniksi kuutioiksi. Leikkaa kukkakaali ja parsakaali pieniksi nupuiksi. Kuori parsakaalin varresta paksuimmat kuoret pois ja kuutioi tai viipaloi myös se.

3. Laita isoon kattilaan runsaasti vettä ja laita se kiehumaan. Lisää joukkoon reilusti suolaa.

Keitetyt vihannekset sopivat erinomaisesti lisukkeeksi kalan kanssa. Kuva: Adobe Stock

4. Kuivaa siikafileet talouspaperilla ja paista ne kuumalla pannulla nahkapuolelta rypsiöljyssä kahdessa tai kolmessa erässä, kunnes nahka on kauniin kullanruskea ja rapea. Nosta kevyesti voideltuun uunivuokaan nahkapuoli ylöspäin.

5. Kuori salottisipulit, poista kannat ja leikkaa ne pitkittäin ohuiksi suikaleiksi.

6. Leikkaa fileerausveitsellä sitruunoista kanta ja kuoret pois. Leikkaa sen jälkeen sitruunan ”lihasta” lohkoja ja purista lopuksi jääneestä sisuksesta mehu käsin nahattomien sitruunalohkojen päälle.

7. Nypi lehtipersiljan lehdet ja leikkaa ne ohuiksi suikaleiksi. Valuta kaprikset.

8. Laita pilkotut kasvikset kiehumaan.

9. Ota pieni kasari tai paistinpannu ja ruskista voi kullanruskeaksi. Lisää joukkoon salottisipulisuikaleet ja anna pehmentyä. Lisää lopuksi joukkoon nahattomat sitruunalohkot, kaprikset ja persilja.

10. Laita ruskistetut siikapalat kuumaan uuniin muutamaksi minuutiksi, jotta ne lämpenevät ja kypsyvät loppuun.

11. Valuta al’dente kypsennetyt vihannekset ja nosta ne lautasille, lisää kalat ja annostele päälle runsaasti ruskistettua sitruuna-voi -kastiketta.

Reseptin on laatinut kokki, keittiömestari ja ravintoloitsija Henri Alén.

Next article