Etusivu » Hyvinvointi » 7 yksinkertaista vinkkiä, joiden avulla tämä 63-vuotias nainen pudotti puolet painostaan
Painonhallinta

7 yksinkertaista vinkkiä, joiden avulla tämä 63-vuotias nainen pudotti puolet painostaan

Kun 63-vuotias Diane Naylor muutti Kaliforniaan hän oli innoissaan päästessään käyttämään kaikkia kotinsa lähellä olevia vaellus ja pyöräilyreittejä, jotka Yosemiten kansallispuisto pitää sisällään.

Hänen haaveelleen oli vain yksi este; Diane oli huonossa kunnossa ja kykeni vaivoin asioimaan itsekseen edes ruokakaupassa. Hän painoi hieman yli 180 kiloa, eikä hänen motivaationsa usein riittänyt edes sohvalta nousemiseen.

Vaikka Diane oli koittanut aiemmin useita erilaisia dieettejä painonpudotuksen avuksi, ei hän ollut koskaan onnistunut pitämään painoaan alhaalla.

– Tunsin oloni huonoksi ja masentuneeksi painoni takia, Diane sanoo Today:lle.

– En ollut aktiivinen, enkä pystynyt tekemään asioita, joita olisin halunnut.

Mutta tällä kertaa hän löysi motivaation terveellisempään elämään varsin erikoisesta lähteestä. Hänen inspiraationsa kumpusi televisio-ohjelmasta ”Castle”.

– Patologi sarjassa kertoi sen päähenkilölle, että hänen tulisi seurata unelmiaan. Hän osoitti samalla yhtä ruumista ja sanoi, ’Kaikilla näillä ihmisillä oli haaveita, mutta heidän aikansa loppui kesken. Älä anna sen tapahtua sinulle’. Se oli kuin lamppu olisi syttynyt päässäni. Minulla oli paljon unelmia ja haaveita, jotka halusin vielä saavuttaa, Diane kertoo.

Ja hän myös onnistui saavuttamaan haaveensa. Diane alkoi välittömästi tehdä muutoksia elämäänsä saavuttaakseen terveellisemmän elämän sekä ruokavalion, jonka kautta hänen painonsa alkoi välittömästi pudota.

Vaikka painonpudotus ei saisikaan olla ainoa syy aloittaa kuntoilua, niin Dianalle se oli todella tärkeä porkkana. Muutamassa vuodessa hän onnistui karsimaan painostaan 100 kiloa.

Joten miten hän onnistui tässä? Seuraamalla näitä seitsemää helppoa ohjetta:

1. Aloita nyt!

Puhun täysin omasta kokemuksestani, kun sanon, että vaikeinta on treenaamisen aloittaminen. Mutta ihan tosi, ota se ensimmäinen askel, vaikka se onkin usein vaikein. Kuten Diane sanoo:

– Älä lykkää sitä. Kukaan meistä ei nuorene vuosien saatossa ja mitä nuorempi olet aloittaessasi, niin sen helpompaa se on! Minä olin 59-vuotias aloittaessani ja sen pitäisi riittää näyttämään teille, että kuka tahansa voi pystyä tähän! Miksi aloittaisit kuuden kuukauden päästä? Aloita nyt, aloita tänään!

2. Tee pieniä muutoksia elämässäsi

Kun Diane aloitti terveellisemmän elämänsä hän ei meinannut päästä edes oman kotitalonsa portaita yläkertaan. Joten hän aloitti harjoittelunsa juuri sieltä.

Pian hän alkoi pyöräillä ja käydä pidemmillä kävelyillä naapurustossaan. Hän siis aloitti kuntoilun aivan kotioloissa pienin askelin. Tänä päivänä hän kävelee kilometrikaupalla päivittäin ja käy pitkillä pyörälenkeillä. Kestävyys on kaiken a ja o!

3. Löydä itsellesi tukiverkko

Pudotettuaan ensimmäiset 25 kiloa Diane liittyi kuntosalille. Sieltä hän sai tukea, kannustusta ja pääsi osallistumaan viikoittaisiin kokouksiin samassa tilanteessa olevien ihmisten kanssa. Painonpudotusryhmä myös lähetti viestejä ja kirjeitä, jotka sisälsivät vinkkejä kaikille sen jäsenille.

– Maanantain tapaamiset saavat minut pysymään ruodussa viikonloppuisin, jolloin on kaikkein helpoin retkahtaa, Diane sanoo.

– Jos sinulla ei ole mahdollista liittyä saman kaltaiseen ryhmään – niin aloita sellainen itse! Etsi ystäväpiiristäsi samaa haluavia ihmisiä, jotka ovat valmiita kannustamaan ja tukemaan sinua.

4. Uskalla kokeilla ruokien kanssa

Tämä on todella tärkeää! Kun totut tiettyihin ruokiin, voi olla hyvinkin helppoa syödä vain samaa ruoka-ainetta joka päivä. Vaikka Diane oli jo aiemminkin suuri kalan ystävä, niin nyt hän on opiskellut useita uusia tapoja, joilla hän voi valmistaa siitä terveellisiä aterioita.

5. Älä ryhdy ”dieetille”

Diane oli aiemmin kokeillut kaikkea aina painonvartijoista eri harjoituksiin saakka, mutta mikään niistä ei auttanut häntä pysyvään muutokseen. Painonpudotus vaatii pysyvän terveellisen elämäntyylin, eikä vain vähäistä kalorien laskemista. Diane ryhtyi kuntoilemaan aktiivisesti, samalla kun hän söi enemmän vihanneksia.

– Selvitin kokeilujen avulla mikä sopii minulle parhaiten ja lähdin siitä, Hän kertoo.

6. Taistele

Jälleen kerran, kestävyys on avain kaikkeen! Älä yritä verrata itseäsi muihin äläkä ole liian rankka itsellesi. Jos tunnet olosi vähänkään vahvemmaksi, energisemmäksi tai terveemmäksi, niin olet täysin oikealla polulla!

– Voi mennä vaikka kuusi tai kahdeksankin viikkoa, ennen kuin alat huomaamaan todella isoja muutoksia. Mutta samalla saavutat jatkuvasti pieniä muutoksia ja kehityt.

7. Mene ateria kerrallaan

– Karkki, popcorni sekä jäätelö ovat vieläkin todella pahoja houkutuksia minulle. Koko elämäsi kääntäminen terveellisempään suuntaan on jatkuva prosessi, joka lopulta riippuu hyvin pienistä päivittäisistä päätöksistäsi. Joten yritä tehdä jokaisella aterialla päätös siitä, että valitset vain terveellisiä vaihtoehtoja, Diane sanoo.

Kuten Diane sanoi, niin epäterveellisten tottumusten muuttaminen voi olla hyvinkin vaikeaa ja aikaa vievää. Mutta toivomme, että Dianen tarina voi toimia motivaattorina myös muille ihmisille ja näyttää, ettei milloinkaan ole liian myöhäistä! Jos hän pystyi siihen, niin pystyt sinäkin!

Joten miksi et aloittasi heti ja tarttuisi osaan näistä helpoista vinkeistä, joita Diane meille tarjosi? Jaa tätä myös ystävillesi, muistuttaaksesi heille, mistä terveellinen elämä todellisuudessa koostuu!

Next article