Etusivu » Kauneus » Tehokas ja veitsetön vaihtoehto kasvojen kohotukseen
Ihonhoito

Tehokas ja veitsetön vaihtoehto kasvojen kohotukseen

kasvojen-kohotus-veitseton
kasvojen-kohotus-veitseton
Kuvat: Getty Images ja Siluetti

Katja Puumanen

plastiikkakirurgian erikoislääkäri

Ikääntymisen merkkejä on mahdollista poistaa aktivoimalla ultraäänen avulla ihon omia korjausmekanismeja.

Moni ajattelee kirurgisen kasvojen kohotuksen olevan liian radikaali toimenpide, vaikka sen avulla saatava lopputulos houkuttaisikin. Osa meistä ei myöskään halua nukutusta ja pitkää toipumisaikaa.

Ultherapy®-laitteella tehtävä kasvojen kohotus saattaa olla vastaus pohdintaan. Laitteella tehtävä hoito ei ole kivulias, vaikka pientä nipistelyä ja kuumotusta voi tuntua hoidon aikana. Hoito kestää tunnista puoleentoista tuntiin, eikä sen jälkeen tarvita mitään toipumisaikaa tai sairauslomaa.

– Laitteella tehtävästä hoidosta ei aiheudu äkillistä muutosta, vaan lopputulos on hyvin luonnollinen. Tavallisesti iho alkaa napakoitua kahden tai kolmen kuukauden kuluessa, mutta iho voi kiinteytyä lisää aina seuraavan puolen vuoden ajan, kertoo plastiikkakirurgian erikoislääkäri Katja Puumanen.

Puumasen mukaan hoidon teho perustuu siihen, että ultraäänipulssi kohdistetaan haluttuun tasoon kudoksessa. Lämpövaikutus aktivoi kollageenin tai elastiinin tuotantoa sekä vahvistaa jo olemassa olevaa kollageenia.

Hoito soveltuu lähes kaikille. Erikoislääkäri kertoo hoitoon tulevien ikähaarukan olevan 35 ikävuodesta ylöspäin. Osa hoitoon tulevista potilaista on sellaisia, joiden ikääntymismuutokset ovat vielä lieviä ja kirurgisen hoidon tarvetta voidaan laitehoidon avulla lykätä. Osa potilaista on sellaisia, jotka ovat jo käyneet kirurgisessa toimenpiteessä ja tulevat hoitoon ylläpitämään tai täydentämään siitä saatua vaikutusta.

– Oikea ja vasen puoli kasvoistamme voivat olla erilaisia ja kudokset ovat eri syvyydellä kasvojen ylä- ja alaosassa. Yksi hoidon hyvistä puolista onkin se, että sitä voidaan tehdä jokaisen yksilöllisten tarpeiden mukaisesti ja hoito voidaan kohdistaa juuri oikeaan syvyyteen. Laitteessa on reaaliaikainen ultraäänikuvantaminen, joten näen koko ajan potilaan kasvojen kudokset ja pystyn valitsemaan hyvin yksilöllisesti, mitä hoidon syvyyttä käytän missäkin kasvojen kohdassa.

Tämä hoito on oikein annettuna turvallinen ja tyypillisesti kertahoito. Hoidon antajalta edellytetään lääkärin tai sairaanhoitajan koulutusta, hyvää anatomian tuntemusta ja laitteen käyttöön liittyvän koulutuksen suorittamista.

Puumasen mukaan oikea potilasvalinta on ensisijaisen tärkeää. Vaikka hoidon tulos ei olekaan verrattavissa leikkaushoidon tulokseen on jo yli 2000 suomalaista valinnut tämän veitsettömän vaihtoehdon kasvojen kohotukseen. 

Next article