Etusivu » Kauneus » Mitä tehdä, kun iho kuivuu?
Ihonhoito

Mitä tehdä, kun iho kuivuu?

Maria Varon

estenomi

Kaikki ihotyypit voivat kärsiä kuivumisesta, ja Suomen leveyspiireillä kuivumiseen vaikuttaa myös vuodenaikojen vaihtelu. Sopivat tuotteet tuovat kaivatun avun.

Erityisesti talvisin monen iho tuntuu kuivalta, sillä huoneilman alhaisesta kosteuspitoisuudesta johtuen ihosta haihtuu paljon kosteutta. Estenomi Maria Varon luettelee muita ihon kuivumiseen johtavia syitä.

– Ihoon vaikuttavat esimerkiksi ikääntyminen, ruokavalio ja erilaiset ympäristön rasitukset, jotka voivat kuivattaa ihoa. Myös erilaiset sairaudet, kuten atooppinen ihottuma, voivat heikentää ihon kosteudensitomiskykyä.

Varonin mukaan kuiva iho luonnostaan pienine huokosineen tuntuu helposti kiristävältä ja kuivalta. Myös normaali iho vaatii usein talviaikaan kosteuttavia ja täyteläisiä tuotteita.

– Sekaiho tai rasvoittuva iho voi muuttua pintakuivaksi, mutta iho saattaa silti rasvoittua päivän mittaan. Iho tukkeutuu herkemmin, mikä näkyy epäpuhtauksina iholla. 

Jokaiselle iholle sopivat tuotteet

Silloin kun iho kuivuu poikkeuksellisen paljon ja tuntuu kiristävältä, kannattaa miettiä voiko ympäristössä tai ruokavaliossa olla jotakin tähän vaikuttavaa.

– Jos esimerkiksi huoneilma on liian kuiva, sitä voi talvella kostuttaa ilmankostuttimella hetkellisesti tai sitten voi käyttää kosteuttavaa suihketta iholle pitkin päivää, Varon sanoo.

Myös hyvälaatuisen rasvan lisääminen ruokavalioon voi auttaa ihoa voimaan paremmin. Varon kehottaa samalla vaihtamaan kasvojenpuhdistustuotteen, shampoon sekä suihkugeelin hellävaraisempiin vaihtoehtoihin. Ihonhoitotuotteiden tulee olla riittävän täyteläisiä ja kosteuttavia.

– Ihon kuivuusongelmiin suosittelen Madaran SOS Hydration -sarjaa, jonka viittä tuotetta yhdistelemällä jokaiselle ihotyypille löytyy sopiva kombinaatio kuivuuden selättämiseen.

Ylivoimainen ainesosa

SOS Rich Hydra-Barrier CICA Cream -kasvovoiteen huipputehokas ainesosa Centella asiatica (rohtosammakonputki) tunnetaan adaptogeenisenä yrttinä, josta saatava uute rauhoittaa ihoa, parantaa homeostaasia ja aineenvaihduntaa. Se myös lisää kollageenisynteesiä ja suojaa kollageenitukirakenteita. Uutteen ansiosta iho vahvistuu ja sen kosteustasapaino paranee.

Lue lisää ja hanki omasi >>

Next article