painopeitto-kokemuksia-levoton-nukkuja
Uni
Painopeitto auttaa levotonta nukkujaa
Helsingin Uniklinikalla tutkitaan painopeittojen vaikutusta unettomuuden hoidossa. Moni levoton nukkuja saa painopeiton alla sikeämmät unet.
hanna-maria-seppala-uimari
Inspiraatio
Hanna-Maria Seppälä: ”Pyrin pitämään kokonaisvaltaisen balanssin elämässä”
Uinti-uransa aikana mitaleita kauhoneen Hanna-Maria Seppälän terveelliset elämäntavat perustuvat monipuoliseen ruokavalioon, liikuntaan ja riittävään uneen. Kilpauraansa hän muistelee lämmöllä.
nukkuminen
Terveelliset elämäntavat
Kun uni ei tule – 10 keinoa parempaan uneen
Mikä avuksi kun uni ei tule? Stressi ja henkinen kuormitus vaikuttavat negatiivisesti unen laatuun ja määrään. Ota avuksi kymmenen keinoa parempaan uneen:
Tasa-arvo
On parempi sytyttää kynttilä kuin valittaa maailman pimeyttä
On aika rakentaa yhteiskunta, jossa ketään ei syrjitä sukupuolen perusteella. Tämän vuoksi sukupuolinäkökulman tulee olla osa oikeustieteellistä tutkimusta.
Syöpä
Täsmälääkkeet pitävät levinneen rintasyövän kurissa
Noin 800 suomalaisnaista saa vuosittain diagnoosin levinneestä rintasyövästä. Vaikka levinnyttä syöpää ei voida parantaa, kehittyneiden hoitojen ansiosta taudin kanssa voi elää hyvää elämää. Rintasyöpään sairastuneilla on keskimäärin erittäin hyvä ennuste. Lähes 90 prosenttia kaikista rintasyöpäpotilaista on elossa viiden vuoden kuluttua sairauden toteamisesta. Joka viidennellä rintasyöpä kuitenkin uusiutuu ja keskimäärin 250 vuosittain todetusta rintasyövästä on jo … Continued